НОВИНИ

Румен Гечев: Не може да се формира ново управление без БСП

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 22.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Хората очакват да има правителство, но правителство на всяка цена не може да има. При това развитие на нещата, вървим към връщане и на третия мандат и да се отиде към предсрочни избори. Това прогнозира в студиото на “Още от деня” депутатът от ПГ “БСП за България” Румен Гечев - член на парламентарната комисия за бюджет и финанси.

“Без ГЕРБ трите нови партии заедно с ДПС правят 122 гласа, а със 122 гласа не може да се управлява страната - формално са достатъчно, но фактически не са. Другият вариант трите нови партии да управляват е с подкрепата на БСП - това е елементарната аритметика, няма друг шанс”, пресметна той.

Според него заявките на новите партии, че няма да управляват със “системните партии”, подсказват липса на политическа зрялост или “тези, които стоят зад тях, им дават лоши съвети”.

“Те не могат да формират никакво управление на България без БСП и като не искат, ние сме готови да отидем на нови избори”, категоричен беше Гечев.

Той подчерта, че социалистическата партия в парламента е “там, където е нейната програма и са нейните избиратели”. Новите партии не искат системните, но те самите не се искат и една друга - “те имат жестоки противоречия”, продължи Гечев.

“В парламента текат процеси, които не вдъхват надежда, че може да се формира някакво разумно управление”, обобщи той.

Какво още коментира депутатът от ПГ “БСП за България” вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев проведе среща с председателя на Военния комитет на ЕС
Румен Радев проведе среща с председателя на Военния комитет на ЕС
Херо Мустафа разговаря със Стоичков, не се е срещала с политици
Херо Мустафа разговаря със Стоичков, не се е срещала с политици