НОВИНИ

Времето се затопля, очакват ни температури до 28°

слънчево топло време четвъртък
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 03.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 5° и 11°, в София около 6°, на морския бряг 12° - 13°, а максималните между 22° и 28°, в София около 25°.

Ще бъде слънчево с разкъсана висока, по-късно през деня над крайните северозападни райони и средна облачност. Ще духа слаб южен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра около 12°.

В петък в Централна и Източна България ще бъде слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад, до умерен, близо до северните планински склонове временно силен и поривист. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните между 25° и 30°.

През нощта срещу събота облачността над цялата страна ще се увеличи и през почивните дни ще бъде предимно облачно, с валежи. Има повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество, в събота в западната и централната част от страната, а в неделя в южните и източните райони. Със силен вятър от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 5°-7°.

В понеделник от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще остане ветровито. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните между 18° и 23°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бенфика впечатли с разгром срещу Атлетико
Бенфика впечатли с разгром срещу Атлетико