НОВИНИ

Времето в следващите дни: Временно захлаждане, валежи и гръмотевици

временно захлаждане валежи гръмотевици четвъртък
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 21.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

С настъпването на астрономическото лято температурите и днес ще продължат да се повишават и в повечето райони от страната, включително и на морския бряг, ще бъде слънчево и горещо.

Максималните температури ще са между 29° и 34°. От северозапад на югоизток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен северозападен вятър и в много райони там е обявено предупреждение от първа степен - код жълто - за пориви на вятъра до около 80 км/ч.

През нощта ще бъде безоблачно, а утре отново ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове временно ще се усили. Още преди обяд в Западна България и Родопската област ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 36°.

Слънчево ще е времето и по Черноморието, с максимални температури между 26° и 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 22 - 24°.

И в планините ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър.

Захлаждане и валежи, придружени от гръмотевици, се очакват в четвъртък, главно в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. През следващите дни до края на седмицата отново ще преобладава слънчево време, с изолирани превалявания в следобедните часове. Температурите ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС напусна дебата по вота, за да поздрави симпатизантите си пред НС
ДПС напусна дебата по вота, за да поздрави симпатизантите си пред НС
Тодор Михалев тръгва за историческо участие във финалите на Световната купа по модерен петобой
Тодор Михалев тръгва за историческо участие във финалите на Световната купа по модерен петобой