НОВИНИ

Втори задържан за депото с кокаин в Студентски град

втори задържан депото кокаин студентски град
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 03.06.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Криминално

Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение в ж.к. „Студентски град“, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално в качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П., който към настоящия момент е с постоянна мярка за неотклонение „задържане по стража“.

След извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето М.Н. към деянието.

Същият е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“, извършено в съучастие с Н. П.

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на най – тежката мярка за неотклонение по отношение и на него - задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Над 300 килограма кокаин откриха в Студентски град в София в края на месец май. Кокаинът с висока чистота бил съхраняван в трикрилен гардероб в спалнята на задържания и в скрин в кухнята – 248 пакета в гардероба и още 79 подобни пакета в скрина.

Пакетите дрога били опаковани по един и същи начин, но с различна маркировка. В апартамента е намерена и професионална машина за пакетиране.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев определи жилището като депо. Той заяви, че кокаинът не е предназначен за българския пазар, а за Западна Европа и за Азия. С оглед на наближаващия летен сезон, само около 30-40 килограма са били предназначени за разпространение в България, посочи комисар Хаджиев.

Според шефа на СДВР общата стойност на иззетия кокаин е около 10 млн. евро, цената на улицата може да достигне над 80 млн. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Пловдивският университет приема бъдещи юристи без изпити
И Пловдивският университет приема бъдещи юристи без изпити
Тютюнопроизводството в симитлийското село Долно Осеново замира
Тютюнопроизводството в симитлийското село Долно Осеново замира