Вторият най-богат човек на планетата е Илън Мъск

от БНТ , Източник: БГНЕС
11:00, 24.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Още
вторият богат човек планетата илън мъск
Снимка: БГНЕС

Собственикът на "SpaceX“ и "Тесла“ Илън Мъск, се издигна до второ място в класацията на най-богатите хора на планетата, според Bloomberg Billionaires Index (BBI), изчислен от "Блумбърг“.

Мъск изпревари основателя на "Майкрософт“ Бил Гейтс, богатството му нарасна до 127,9 млрд. долара, което е увеличение от 100,3 млрд. долара през годината. Това беше рекорден годишен ръст. Капиталът на Гейтс се оценява на 127,7 милиарда долара.

Основателят на "Амазон“ Джеф Безос остава на първо място в рейтинга, богатството му е около 182 милиарда долара. Сред петимата най-богати хора в света са и президентът на "Луис Вюитон“ Бернар Арно и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, заемащ вече пето място.

Преди ден, на 23 ноември, акциите на американския производител на електрически автомобили "Тесла“ счупиха рекордна стойност по време на търговията. Цената на една акция се повиши до 524,96 долара, добавяйки 7% към стойността при затварянето в петък. Котировките на "Тесла“ показват растеж на фона на новините, че компанията ще влезе в борсовия индекс S&P 500 на 21 декември 2020 г. През изминалата седмица акциите й са поскъпнала с 16 %.

На 19 ноември беше съобщено, че за един ден Мъск забогатя със 7,6 милиарда долара и се превърна в един от тримата най-богати хора в света. Предприемачът измести основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг от челната тройка (капиталът му е 104 милиарда долара).

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На 82 години почина проф. Александър Чирков
На 82 години почина проф. Александър Чирков
"Тренд": 52% смятат, че COVID-19 е изкуствено създаден, 25% - че има ваксина, но се крие
"Тренд": 52% смятат, че COVID-19 е изкуствено създаден, 25% - че има ваксина, но се крие