НОВИНИ

Ямбол и Шумен с победи в мачовете си от Втората шестица в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:56, 09.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
ямбол шумен победи мачовете втората шестица нбл
Слушай новината

Съставите на Ямбол и Шумен стигнаха до успехи съответно в мачовете си срещу Академик Пловдив и Левски от третия кръг на Втората шестица в Националната баскетболна лига (НБЛ).

В своята зала "Диана" ямболии се наложиха с 85:77 над пловдивчани за четвъртата си поредна победа в шампионата.

Баскетболистите на Тони Дечев дръпнаха с двуцифрена разлика още след откриващите десет минути - 27:17 и до края не изпуснаха контрола върху двубоя, въпреки че гостите се стремяха през цялото време до останат близо в резултата, но в един момент от последната четвъртина се оказаха догонващи със 17 пункта при 57:74.

Маркедрик Бел вкара 22 точки за Ямбол, а Питър Кис приключи с "дабъл-дабъл" - 19 точки и 11 асистенции, докато от другата страна Томислав Минков и Ренел Къмингс реализираха по 15 пункта за академик.

В класирането ямболии са на 7-ото място с баланс 11-14, Академик Пловдив пък заема временна 10-а позиция с показатели 8-17.

Междувременно в София съставът на Шумен регистрира третата си поредна победа от началото на кампанията срещу Левски, надигравайки столичани със 79:68.

Двубоят обаче ще бъде запомнен със сбиването между един от най-опитните в редиците на "сините" - Златин Георгиев и Карим Мане от състава на гостите. Напрежението между двамата ескалира в средата на втората част, когато българинът първо хвърли топката по своя противник, а след това потърси и физическа саморазправа, което доведе и до неговата дисквалификация.

Иначе на паркета през първото полувреме състезателите на Шумен стояха по-добре, което им позволи да се оттеглят на почивката при двуцифрен аванс - 47:37. След подновяването на играта обаче домакините показаха, че не са се предали и въпреки че загубиха на част от ключовите им състезатели, момчетата на Димитър Ангелов стигнаха до пълен обрат при 60:59. За тяхно съжаление в края на срещата умората у "сините" си каза думата и в крайна сметка гостите се добраха до успеха със 79:68.

За победителите Уилфрийд Ликей (22 точки и 10 борби) и Джъстин Кохайда (18 точки и 15 борби) приключиха с "дабъл-дабъл", докато в същото време за Левски Димитър Маринчешки и Лъчезар Димитров се отчетоха с по 17 пункта.

В подреждането Шумен се изкачи до 8-ото място с баланс 9-16, а "сините" са една позиция по-назад с актив от 8 успеха и 17 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студентка от Чехия стана Мис Свят 2024 (СНИМКИ)
Студентка от Чехия стана Мис Свят 2024 (СНИМКИ)
Макс Верстапен не остави шансове на конкуренцията и в Саудитска Арабия за втори пореден успех през 2024 година
Макс Верстапен не остави шансове на конкуренцията и в Саудитска Арабия за втори пореден успех през 2024 година