НОВИНИ

Ямбол спря победната серия на ЦСКА в НБЛ

ямбол спря победната серия цска нбл
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 19.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ямбол спря серията от 10 поредни победа на ЦСКА, като се наложи със 75:71 над "червените" в собствената им зала.

ЦСКА все още има шансове за втората позиция в редовния сезон, въпреки поражението, ако спечели последните си два мача, а Балкан загуби своите. ЦСКА даде почивка на звездата си Брендън Йънг заради лек здравословен проблем на гарда, и в негово отсъствие трябваше да намери алтернативи за играта си. Ямбол разчиташе на дуото Лилов-Маринов, но бе с група от девет играчи, заради отсъствието на Александър Матушев и в пореден мач на Доминик Кристиано.

Въпреки това гостите се държаха добре на столичния терен и не се дадоха лесно. Първата част бе много равностойна, като ЦСКА взе крехък аванс от пет точки, но и Ямбол имаше преднина на моменти. До по-сериозна дистанция се стигна едва в края на втория период, след серия от 8-1 за ЦСКА и две забивки на Зейн Ноулс. Дамян Минков направи силно включване с 11 точки за 8 минути през първото полувреме.

Въпреки разликата на почивката от 47:35, Ямбол не се предаде и след паузата излезе още по-мотивиран. Лилов, Маринов и Трей Сампсън стопиха само до 2 точки изоставането на своя тим в средата на третата част при 53:51.

ЦСКА отбеляза едва 13 точки за цялата трета четвърт, срещу 23 за Ямбол, а малко преди края ѝ имаше и равенство 58:58. Малко след старта на последната част Ямбол и поведе, за първи път след началния период. ЦСКА не успя да отбележи от игра в продължение на три минути и за това време Ямбол дори дръпна с 5 точки.

Последваха две минути с редица пропуски от двете страни, преди Зейн Ноулс да върне петте точки и да изравни отново до 71:71.

Отново грешки и пропуски на ЦСКА дадоха всичко в ръцете на Ямбол, и гостите се възползваха по най-добрия начин - с два поредни коша на Маринов и Морис, което им донесе успеха с 75:71.

За Ямбол Трей Сампсън завърши с 24 точки и 8 борби, Иван Лилов - с 18, 9 борби и 8 асистенции, а Павел Маринов отбеляза 17 и 7 борби.

15 точки за ЦСКА отбеляза Ноулс, 11 записа Минков, а 10 точки реализира младокът Мартин Сотиров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черноморец спечели "морското дерби" в баскетболното първенство
Черноморец спечели "морското дерби" в баскетболното първенство
Балкан отново вкара 105 точки в НБЛ при успех над Шумен
Балкан отново вкара 105 точки в НБЛ при успех над Шумен