НОВИНИ

Янаки Милев и Пьотр Нестеров: Бяхме много близо

янаки милев пьотр нестеров бяхме близо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 09.11.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските тенисисти Янаки Милев и Пьотр Нестеров останаха крайно разочаровани след тяхната загуба в четвъртфиналите в турнира на двойки по време на Sofia Open 2023, която всъщност сложи и край на българското участие в надпреварата през тази година.

Родният тандем отстъпи с 6:4, 3:6, 5-10 на Гонсало Ескобар от Еквадор и Александър Недовьесов от Казахстан, но въпреки това останаха доволни от показаното в срещата, която продължи близо час и половина.

"Смятам, че ключовият момент бе, когато ни пробиха във втория сет. Не ни събори, но заиграха със самочувствие. Имаха късмет във важните моменти, изпуснахме три дюса. Пьотр направи феноменален ретур, който малко играчи могат да направят, искам да го поздравя за добрата му игра", сподели Милев.

"Изненадах се от силния ни старт и начина, по който достигахме до трудни точки. При 5:4 тяхното ниво се покачи, а във втория сет това се видя още по-добре. След един момент заиграха по-уверено. Представянето ни все пак бе страхотно, насладих се на момента и искам да благодаря на Янаки", допълни Нестеров.

Младите български състезатели не скриха и разочарованието си от факта, че са били много близо до това да се класират за полуфиналите, но пък обещаха да си извлекат поуките от това поражение.

"Доста близо бяхме, видя се от резултата, а имахме и доста шансове. В момента ни е тъпо, шансът бе голям, особено пред родна публика. Както и Пьотр каза, ще си извлечем поуките. Аз, но най-вече той, изиграхме феноменален мач", коментира Янаки Милев.

"Това е тенисът. Съперникът бе много опитен, играе на всеки Голям шлем, има много опит на такова ниво. За нас е страхотен опит, можем само да се поучим от него", завърши Пьотр Нестеров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмисля се временно връщане на хартиената рецепта, каза здравният министър пред БНТ
Обмисля се временно връщане на хартиената рецепта, каза здравният министър пред БНТ
"Уроците на Блага" открива тазгодишното издание на "Киномания"
"Уроците на Блага" открива тазгодишното издание на "Киномания"