НОВИНИ

Янаки Милев и Пьотр Нестеров отново дадоха всичко от себе си, но допуснаха обрат в четвъртфиналите на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:33, 09.11.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
янаки милев пьотр нестеров отново дадоха всичко себе допуснаха обрат четвъртфиналите sofia open
Слушай новината

Българският тандем Янаки Милев/Пьотр Нестеров загуби мача си от четвъртфиналите на двойки на тенис турнира от категория АТР 250 у нас - Sofia Open.

На Корт №1 младите българи отново можеха да разчитат на горещата подкрепа на феновете по трибуните и въпреки че изиграха втори пореден силен мач в крайна сметка допуснаха обрат срещу Гонсало Ескобар и Александър Недовьесов и отстъпиха с 6:4, 3:6, 5-10 след близо час и половина игра.

Двубоят започна ударно за нашите момчета, които с два пробива на своята сметка си осигуриха комфортна преднина от 4:0 в първия сет. В следващите минути Милев и Нестеров допуснаха съперниците им да намалят част от пасива си, но въпреки това сложиха точка на спора в частта след 6:4 в своя полза.

Вторият сет обаче стартира трудно за националите ни за Купа "Дейвис", които се оказаха догонващи с пробив пасив и 0:3 гейма. За съжаление, българите не успяха да се възползват от шансовете си, които им се откриха за връщане на брейка и след 6:4 Ескобар и Недовьесов пратиха мача в решителна трета част.

Шампионският тайбрек беше равностоен в началните минути, но след 4-4 точки съперниците на Милев и Нестеров взеха инициатива, повеждайки с 8-4, за да затворят двубоя след 10-5 точки.

Поражението за Янаки Милев и Пьотр Нестеров на практика сложи точка на българското участие в 8-ото издание на Sofia Open, като именно двамата млади тенисисти донесоха на страната ни и единствения успех в турнира, печелейки мача си от първия кръг вчера.

Гонсало Ескобар и Александър Недовьесов пък продължават в битката за трофея в зала "Арена София", а в утрешния полуфинален ден ги очаква мач срещу някоя от следните двойки - Макс Пърсел/Джон-Патрик Смит или Андрей Голубьов/Денис Молчанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът назначи нов председател на Селскостопанската академия
Премиерът назначи нов председател на Селскостопанската академия
Златан Ибрахимович става специален съветник в Милан?
Златан Ибрахимович става специален съветник в Милан?