НОВИНИ

Яник Синер е първият поуфиналист на Мастърса в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 30.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
яник синер първият поуфиналист мастърса маями
Снимка: БТА
Слушай новината

Италианецът Яник Синер стана първият полуфиналист на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Маями, след като елиминира в четвъртфиналите финландеца Емил Руусувуори.

Синер продължи успешната си серия без загубен сет и вчера вечерта надигра Руусувуори с 6:3, 6:1 за един час и 15 минути игра на централния корт.

В първия сет играта беше равностойна до 2:2, след което поставеният под №10 италианец взе нещата в свои ръце и осъществи два пробива по пътя си към успеха с 6:3.

Във втората част пък интригата на практика отсъстваше, тъй като Синер поведе с 3:0 и до края на срещата даде само още един гейм на своя съперник.

По този начин Яник Синер се класира за своя втори пореден полуфинал на турнир от сериите Мастърс, след като преди две седмици достигна до голямата четворка и по време на надпреварата в Индиън Уелс, където обаче беше спрян от световния №1 Карлос Алкарас.

Тази вечер пък Алкарас може да си уреди нова среща със Синер, но за целта преди това трябва да се справи с американеца Тейлър Фриц.

В другата половина на схемата в единия четвъртфинал един срещу друг ще се изправят квалификанта от САЩ Кристофър Юбанкс и №4 в схемата Даниил Медведев, а в другия Франсиско Серундоло ще играе срещу Карен Хачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен контрол на вноса на агнешко и яйца за Великден
Засилен контрол на вноса на агнешко и яйца за Великден
България със седем джудисти на турнира от Големия шлем в Анталия
България със седем джудисти на турнира от Големия шлем в Анталия