НОВИНИ

Яник Синер е устремен към първа титла на турнир от сериите Мастърс 1000

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
18:52, 13.08.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
яник синер устремен първа титла турнир сериите мастърс 1000
Слушай новината

Яник Синер продължава да преследва упорито първата си титла на турнир от сериите Мастърс 1000 и втора за годината от ATP тура.

Италианецът постигна трудна победа в събота вечер срещу Томи Пол с 6:4, 6:4 на турнира в Торонто, за да се класира за третия си финал на Мастърс турнир. Синер, който на 16 август ще навърши 22 години, вече игра на два такива в Маями през 2021 г. и 2023 г., но и двата не успя да спечели.

Достигането на все още 21-годишния Синер до мач за титлата е продължение на възходящото му представяне този сезон. Той игра два полуфинала на турнир от този ранг - един път в Индиън Уелс, а след това и в Монте-Карло, в допълнение към финалния двубой в Маями този април, където загуби от Даниил Медведев.

„Винаги е привилегия да застанеш на такъв корт, играейки чудесен мач срещу невероятен опонент“, каза Синър след успеха над американеца Томи Пол на полуфинала в Торонто снощи.

"Опитвам се по някакъв начин да приема всяко предизвикателство, което идва. Доволен съм от начина по който реагирах на всяка ситуация на корта. Томи игра страхотно. Той е чудесно момче. Щастлив съм, че отново съм на финал и се надявам да мога да покажа добър тенис утре", заяви Синер след успеха.

Във финала Синер ще се изправи срещу своя партньор на двойки на текущия турнир в Торонто Алекс де Минор, като до момента италианецът е записал четири победи над него, докато 18-ият в света де Минор няма нито един успех над Синер.

"Алекс е невероятен играч и той показва това тук на турнира, както и в мачовете, които направи, за да стигне до финала в Лос Кабос. Надяваме се, че ще изиграем страхотен двубой", коментира седмият поставен в основната схема финалист.

Ако успее да спечели двубоя за титлата, италианският тенисист, който вече шеста седмица започва като номер 8 в света, може от утре да се изкачи до шестата позиция в ранглистата за първи път в кариерата си. Успешното му представяне тази седмица на турнира в Торонто, го нарежда на четвърто място в класацията за финалния турнир на ATP в Торино в края на 2023 г. Синер направи своя дебют във финалите през 2021 г, но тогава се включи като резерва.

Въпреки поражението от Синер, Томи Пол, който игра на първия си полуфинал на турнир от сериите Мастърс 1000 в кариерата си, от утре ще отбележи значителен прогрес в световната ранглиста и ще вече ще заема 13-то място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвъртфиналната среща на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат ще бъде решена утре в тайбрек
Четвъртфиналната среща на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат ще бъде решена утре в тайбрек
Дърво падна до заведение на бул. "Витоша" в София
Дърво падна до заведение на бул. "Витоша" в София