НОВИНИ

Яник Синер и Александър Зверев са четвъртфиналисти в Маями

яник синер александър зверев четвъртфиналисти маями
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 27.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Финалистът от 2018-а година и поставен като номер 4 в схемата на турнира от сериите Мастърс в Маями Александър Зверев (Германия) достигна до четвърти четвъртфинал във Флорида. Зверев се справи с Карен Хачанов с 6:1, 6:4.

Германецът беше на корта едва час и 10 минути, като направи общо три пробива в подаването на противника си – два пъти в първия сет и още един път във втория. Неговият следващ съперник ще бъде Фабиан Марожан (Унгария), който се справи с австралиеца Алекс де Минор в три сета – 6:4, 0:6, 6:1.

Даниил Медведев, защитаващ титлата си на Маями Оупън, по-рано днес постигна победа номер 350 в кариерата си, елиминирайки Доминик Кьопфер със 7:6 (5), 6:0. Следващият му съперник ще бъде Николас Джари.

22-ият в схемата доста изненадващо отстрани Каспер Рууд със 7:6 (3), 6:3.

Вторият поставен Яник Синер също е на четвъртфинал, след като отстрани Кристофър О’Конъл (Австралия) след 6:4, 6:3. По време на срещата спикерът обяви, че заради горещото време зрител, който е седял близо до корта, е припаднал. Мачът беше спрян временно, а Синер отиде до страничната линия, за да даде мокри кърпи и напитки на човека.

Синер, който два пъти достигна финал в Маями (2021, 2023), се стреми към втората си корона от турнир от сериите Мастърс 1000, след тази в Торонто миналата година.

Следващ съперник на третия в света е Томаш Махач, който се наложи над италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3. Махач ще се изкачи с 18 позиции в световната ранглиста и в понеделник ще дебютира в Топ 50. Чешкият тенисист ще играе на първия си четвъртфинал на Мастърс 1000.

Към четвъртфиналите продължава и Карлос Алкарас, който се справи с Лоренцо Музети с 6:3, 6:3. Испанецът ще спори утре с Григор Димитров за място в топ 4 на турнира. Българският тенисист се наложи над Хуберт Хуркач (Полша) с 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС предлага забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на Националната здравна карта
МС предлага забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на Националната здравна карта
Списъкът с възможни служебни премиери намаля - заместникът на омбудсмана подаде оставка
Списъкът с възможни служебни премиери намаля - заместникът на омбудсмана подаде оставка