НОВИНИ

Яник Синер: Винаги се връщам на Sofia Open с удоволствие

Яник Синер
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 25.09.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на Sofia Open от последните две години Яник Синер ще опита да атакува хеттрик от трофеи.

На официалната си пресконференция италианецът сподели, че се вълнува отново да бъде в България. и изтъкна, че тази година турнирът ще е различен заради присъствието на Григор Димитров.

"За мен това е едно специално място. Тук спечелих първата си титла и винаги се завръщам с удоволствие да играя. Тази година компанията е доста по-сериозна. Григор Димитров е в надпреварата, също така и Кареньо Буста, който имаше силни резултати през сезона. За мен винаги е удоволствие да играя в София", сподели той.

Тенисистът още не мисли за трофея от надпреварата, макар вече да е триумфирал на два пъти.

"Това е много далечна перспектива. Когато започна участието си в турнир, първата ми задача е да се концентрирам върху първия двубой. Ако го спечеля – страхотно, продължаваме напред. Ако не – явно не е била моята година. Една от основните ми цели в София е да дойда и да докажа, че играя по-добър тенис от миналата година. Основната ми цел е да се развивам и да играя все по-добър тенис с всяко следващо участие. Знам, че публиката в София ме харесва, усещам любовта и наистина ще играя тук с удоволствие", добави той.

21-годишният играч смята, че е надградил над възможностите си, спрямо миналите си визити в столицата.

"Надявам се тазгодишната версия да е най-добрата. Когато имаш повече време за сравнение между първата и третата ми проява тук, мога да направя сравнение. Тази година сервирам по-добре, удрям по-добре топката. Надявам се, че тази версия ще бъде най-добрата. Другото, което ми направи впечатление е централния корт, трибуните са променени, тъй като тази година няма ограничение на публиката и ще имаме нов вид на трибуните. Моята цел е във всеки един турнир да показвам най-доброто, на което съм способен", допълни той.

Яник Синер изтъкна, че тази година турнирът ще е по-различен заради присъствието на Григор Димитров.

"Всички знаят големите успехи и големите титли, които Григор Димитров е спечелил на корта. За турнир като този в София е важно най-добрият тенисист на страната да участва. Григор Димитров е обичан от публиката и съм сигурен, че е идол на мнозина. С него имаме страхотни взаимоотношения извън корта, но за полуфинал между мен и него е прекалено рано да се говори. Ще видим как ще протече седмицата. За момента концентрацията ми е само за двубоя от първия кръг", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Евтимов и Тибо Вион: Загубата от Левски бе тежка
Димитър Евтимов и Тибо Вион: Загубата от Левски бе тежка
Левски не срещна трудности срещу съименика си от Карлово
Левски не срещна трудности срещу съименика си от Карлово