НОВИНИ

Япония приема СП по спортна и художествена гимнастика през 2021 година

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
15:52, 08.11.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Други спортове
япония приема спортна художествена гимнастика 2021 година

Японският град Китакюсу бе избран за домакин на световните първенства по спортна и художествена гимнастика през 2021 година, обявиха от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Така за първи път в историята един град ще бъде домакин и на двата шампионата в една и съща година.

Изпълнителният комитет на ФИГ възложи на Японската гимнастическа асоциация организацията на двете световни първенства - 50-о по спортна и 38-о по художествена гимнастика.

Първоначално световното първенство по спортна гимнастика трябваше да се проведе в Копенхаген, но датчаните отказаха домакинството заради пандемията от коронавирус.

Така Япония ще бъде домакин на световното първенство по спортна гимнастика от 17 до 24 октомври, а два дни по-късно започва световното първенство по художествена гимнастика.

Шампионатите на планетата по спортна и художествена гимнастика се провеждат ежегодно, с изключение на годините, в които има олимпийските игри.

През тази година нямаше планира световни първенства, но олимпийските игри в Токио бяха отложени за следващата година, така че през 2021-а ще има световното първенство и олимпийските игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансу Фати е със скъсан менискус
Ансу Фати е със скъсан менискус
Цветана Пиронкова със "Златна България" за Спортист №1 на септември
Цветана Пиронкова със "Златна България" за Спортист №1 на септември