НОВИНИ

Ясен Петров и Кирил Десподов: Респект към противника, но искаме да победим

Ясен Петров Кирил Десподов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 01.06.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров и неговият възпитаник Кирил Десподов се обединиха около мнението, че България излиза за победа в утрешния сблъсък срещу Северна Македония от Лигата на нациите.

Наставникът на "лъвовете" уважава факта, че съперниковият тим е сочен за фаворит, но е убеден, че играчите му ще играят за победата.

"Ние не разделяме мачовете на важни и маловажни. В момента сме концентрирани, само върху този двубой. Респект към противника, но ние искаме да победим. Фокусирани сме само върху утрешния мач. Събрахме отбора в края на сезона, повечето дойдоха с болежки, които отстраняваме. Всичко сме избистрили, относно това как ще играем", уверява той.

Старши треньорът не смята, че футболът има нещо общо с политическите отношения между двете страни.

"Футболът е най-великата игра на света. Спорт, който радва много хората. Гледаме на футбола, само като игра. Във футбола трябва да има любов, а не омраза. Нито съм политик, нито ще дам мнение за отношенията на България със Северна Македония. Нека те са фаворит в мача, ние ще покажем нашите аргументи утре. Надявам се феърплеят и играта утре да победят", допълни той.

Футболистът на Лудогорец твърди, че по-умният отбор в мача ще се поздрави с успеха.

"Националната фланелка винаги тежи. Ние знаем колко е важно да играем по най-добрия начин и да оставяме сърцата си на терена. Утрешният мач ще бъде едно силно дерби и по-умният в мача ще спечели. Най-важното е да играем със сърце и душа и да не се предаваме до края. Сигурен съм, че отбора ще вземе трите точки", уверен е той.

Крилото на "орлите" вярва, че националният отбор е на правия път към покачването на нивото.

"Подмладяването в националния отбор е факт. Изиграхме няколко контроли и една квалификация. Отборът е готов да качва следващата стълбица и да търси резултати. От нас зависи дали има напрежение и дали това ще ни повлияе. Ако влезем в мача с напрежение, ще ни изиграе лоша шега. Ние знаем, че сме по-добрия отбор и дано утре го покажем. Утрешният мач е важен, но следващите мачове са също толкова важни", добави той.

Играчът на българския шампион поясни, че се нуждае от по-дълга почивка, за да се възстанови напълно след дългия сезон.

"Горе-долу се възстанових, но такава е професията ни. Трябва да се напаснем с обстоятелствата. Вълнува ме само това, да направим невероятни мачове. Искаме да постигнем нещо. Всички българи го заслужават. Приемаме критиките, ако са от хора, които разбират от футбол. Отборът е уверен и знае какво може, трябва да играем със самочувствие", заяви той.

Първият мач на националите е утре, 2 юни, от 19.00 часа. Двубоят срещу Северна Македония в Разград ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: ВАС прие за нищожни части от акта на Министерски съвет по закона "Магнитски"
Окончателно: ВАС прие за нищожни части от акта на Министерски съвет по закона "Магнитски"
Сериозен недостиг на работници в Испания преди летния сезон
Сериозен недостиг на работници в Испания преди летния сезон