НОВИНИ

Ясен Петров: Искам агресивна и смела България срещу Хърватия

ясен петров искам агресивна смела българия хърватия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 28.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Ясен Петров, заяви, че иска да види агресивност и смелост от "трикольорите" в утрешния двубоя срещу Хърватия.

Във вторник, 29 март, "лъвовете" се изправят срещу световния вицешампион във втората си контрола от приятелския четиристранен турнир в Катар. Мачът България - Хърватия започва в 17.00 часа българско време и ще бъде излъчен по БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 16.30 ч.

Именно срещу противници от ранга на световните шампиони се калява характерът на представителния ни тим. Това сподели Ясен Петров, който говори пред специалния пратеник на БНТ в Доха - Стефан Георгиев.

Наставникът на "лъвовете" сподели, че треньорското ръководство се е спряло на схемата 4-3-3 за всички мачове на тима ни, тъй като тя е най-добре позната на футболистите ни.

"Ще бъда безкрайно откровен. В последните двубои през цялото време играем в схема 4-3-3, така ще бъде до края. Експериментирахме доста постройки, но накрая сме спряхме на това, което най-познато за всички наши футболисти", започна Петров.

"Аз смятам, че трябва да бъдем малко по-агресивни и по-смели. Искам отборът да има по-голямо самочувствие", добави националният селекционер.

Състоянието на Радослав Кирилов и на Ивайло Чочев е стабилно, но решението за това дали утре ще играят, ще бъде взето след последната тренировка преди утрешния мач, която започва в 19.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 160 000 души остават блокирани без ток в Мариупол
Около 160 000 души остават блокирани без ток в Мариупол
От нашите пратеници в Одеса: Ситуацията към момента е спокойна
От нашите пратеници в Одеса: Ситуацията към момента е спокойна