НОВИНИ

Ясен Петров: Няма да подходим високомерно, тук сме за победа

ясен петров подходим високомерно сме победа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 08.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Ясен Петров, даде пресконференция преди предстоящата световна квалификация с Литва. Наставникът на "лъвовете" сподели, че отборът няма да подходи високомерно и ще търси победата във Вилнюс.

Двубоят Литва - България от група "C" на световните квалифкации е утре, 9 октомври, от 16.00 ч. на стадион "ЛФФ" и ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

"Преди всичко останало искам да пожелая бързо оздравяване на Жоро Шейтанов и Георги Костадинов и скоро да сме отново заедно. Ние вчера тренирахме на изкуствения терен, не е перфектен, но ще се постараем да се приспособим по най-добрия начин към него и да покажем това, което можем. Повечето от нашите играчи са израснали по такива терени и се надявам да си припомнят как са били изграждани на такива терени и да се приспособят бързо", започна специалистът.

"Самочувствието идва с добри резултати и това е нашето желание - да вземем позитивен резултат. Литовците ще излязат със страхотна мотивация. Не подхождаме високомерно, не ни чака лек мач. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Трябва да играем за победа, независимо срещу кого", допълни националният селекциоер.

"Ние вярваме в качествата на всички момчета и независимо на кого се даде шанс, се надявам да го оправдае. Не се притеснявам, че имаме нови вратари в сравнение с предния цикъл. Който и да застане, вярвам, че ще се справи. Ние няма да се оправдаваме с нищо. В момента градим нещо ново и ще си потърсим шансовете. Няма значение как ще се развие мачът, ние ще опитаме да поддържаме нашето ниво", завърши Ясен Петров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравните власти обсъждат ковид сертификатите да станат ключ за влизане в обществени места
Здравните власти обсъждат ковид сертификатите да станат ключ за влизане в обществени места
Царско село се раздели с Тони Здравков
Царско село се раздели с Тони Здравков