НОВИНИ

Ясен Петров в последния момент ще реши дали Йомов и Кирилов ще играят срещу Грузия

ясен петров последния момент реши дали йомов кирилов играят грузия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 04.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Ясен Петров не се интересува от спекулации относно бъдещето си начело на националния ни отбор по футбол. Това заяви селекционерът ден преди втория мач на България от Лигата на нациите срещу Грузия.

В чисто футболен план, Петров ще преценява дали Георги Йомов, Пламен Гълъбов и Радослав Кирилов, които не играха в мача срещу Северна Македония, ще бъдат на разположение утре, на последната тренировка на „трикольорите“ на стадиона в Разград.

Извън терена наставникът заяви, че не обръща внимание на спекулациите за собственото си бъдеще начело на представителния ни тим и срещата му с президента на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов, е била напълно рутинна.

„Президентът има правото да се среща и да разговаря със всички нас за футбол. Не ме вълнува какво пише по пресата. Не се притеснявам дали ще бъде или няма да бъда национален селекционер, но този отбор има бъдеще“, заяви Петров на официалната пресконференция преди двубоя с Грузия.

Георги Цитайшвили е единственият в лагера на Грузия, който няма да бъде на разположение на наставника Вили Саньол, а всички останали състезатели са на линия.

„Гледах мача, който загубихме през септември от България около 20 пъти и все още се изумявам, както на някои съдийски решения, така и на представянето ни тогава, но да не забравяме, че това бе само един приятелски мач, в който и двата отбора изпробваха различни варианти. Това, което се случи през септември е доста отдавна, сега сме юни и всичко ще е много различно“, каза Саньол,

Двубоят България – Грузия е в неделя, 5 юни, от 21.45 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ, както и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма, посветена на срещата, започва в 21.00 часа.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха лондонския площад "Трафалгар" заради съмнителен пакет
Евакуираха лондонския площад "Трафалгар" заради съмнителен пакет
Годишнина от репресиите на "Тянанмън" при строги мерки за сигурност
Годишнина от репресиите на "Тянанмън" при строги мерки за сигурност