НОВИНИ

Ясен Петров за БНТ: Оцеляхме, но видях вихрушка

Ясен Петров
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 11.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров не оспори факта, че „трикольорите“ са „оцелели“ срещу Украйна.

Двата тима завършиха 1:1 в приятелския мач, игран в Одеса. Домакините обаче създадоха 36 голови възможности, срещу само 4 за „лъвовете“.

„Играхме срещу много силен отбор, бяхме поставени под голямо напрежение, не се притеснихме, поведохме, но днес имахме ден на вратарите, те бяха на голяма висота. Много сериозен противник, но оцеляхме. Равенството е добре за самочувствието, има още много какво да подобряваме“, сподели Ясен Петров за БНТ.

„Знаете докъде стигна Украйна на европейското, една страна с големи традиции, местните фенове не спряха да подкрепят отбора си до самия край. Имаше едно време, в което вя доста голяма вихрушка“, добави селекционерът.

Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол

Дебютантът Едисон Йорданов се контузи в 14-ата минута на мача.

„Едисон разтегна, нямам забележки за играта му до този момент. Ще направим промени за следващия мач. Ще излезем в по-различен състав“, каза още Ясен Петров.

Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач

За българския тим предстои квалификация за Мондиал 2022 в понеделник, 15 ноември, срещу Швейцария. Отборът ни вече няма шанс да се класира, но целта според Ясен Петров е третото място в групата. Срещата ще можете да гледате по БНТ от 21.45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистките ни се бориха, но отстъпиха на Хърватия
Баскетболистките ни се бориха, но отстъпиха на Хърватия
Русия разби Кипър с 5 гола за едно полувреме
Русия разби Кипър с 5 гола за едно полувреме