НОВИНИ

Яспер Филипсен спечели третия етап на Обиколката на Франция

яспер филипсен спечели третия етап обиколката франция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 03.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпецин-Декьонинк спечели третия етап от Обиколката на Франция, който бе с дължина от 193,5 километра от Аморебиета-Ечано в Северна Испания до Байон в Южна Франция.

Филипсен спечели етапа с финален спринт, при който затвори сънародника си Ваут ван Аерт (Йъмбо-Висмо), което е възможно да доведе до дисквалификацията му на по-късен етап. Времето на победителя бе 4 часа, 43 минути и 15 секунди.

Заедно с Филипсен и Ван Аерт на финала пристигна и цялата основна група, което бе напълно очаквано с оглед почти равнинния профил на етапа. Втори финалната линия пресече германецът Фил Баухаус (Бахрейн-Викториъс), а трети остана австралиецът Кейлъб Юън (Лото Дестини).

На върха в генералното класиране промени не настъпиха и начело остава британецът Адам Йейтс. Колоездачът на Обединените арабски емирства запазва "жълтата фланелка" с аванс от шест секунди пред съотборника си Тадей Погачар и брат си Саймън Йейтс, който кара за Джайко.

С победата си днес Филипсен събра 80 точки в класирането за "зеленото трико" за най-добър спринтьор. То обаче ще бъде запазено от французина Виктор Лафей от Кофидис, който има същия актив. При катерачите лидер с "бялата фланелка на червени точки" е американецът Нелсън Паулес от Едюкейшън-ИйзиПоуст.

110-ото издание на Обиколката на Франция продължава във вторник с четвъртия етап. Той е с дължина от 181,8 километра от Дакс до Ногаро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович започна защитата на титлата си на Уимбълдън с трисетова победа
Новак Джокович започна защитата на титлата си на Уимбълдън с трисетова победа
Каназирева: Областните управители се използват като преднина в предстоящите местни избори
Каназирева: Областните управители се използват като преднина в предстоящите местни избори