НОВИНИ

Явор Божанков: Категорична е подкрепата ни за Радев

bnt avatar logo
от БНТ
22:27, 08.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Категорична е подкрепата ни за Радев. Няма никакво съмнение, че БСП стои зад неговата кандидатура. Това заяви Явор Божанков от БСП в "Панорама".

На въпроса кой е противникът, Божанков каза: "Противникът в момента е не само кой, а какво. Противникът е високата инфлация и ковид кризата, която е извън контрол. Докато тече дебат, големият дебат за бюджета отсъства"

Той смята, че трябва да се вземат мерки и да се влезе с ясна визия в следващия парламент.

Божанков каза още, че корупцията е била законодателно закрепена. "Трябва да се направи ревизия, да се търси ясна отговорност, а реформите искат мнозинство. Как ще направим това мнозинство?", попита Божанков. "Ние имаме план за първите 100 дни от управлението, ако другите го направят ще видим къде имаме допирни точки и къде имаме разминаване"", каза още Явор Божанков.

"Вярвам, че всички искат социална справедливост и по-високи доходи на българите", заяви Божанков. Той каза още, че БСП е против офшорните зони и че те трябва да бъдат закрити.

"Планът за възстановяване и развитие беше забавен от ГЕРБ, но и не беше внесен от служебния кабинет", отбеляза Божанков. "В бюджета има 400 милиона от Плана, тези пари няма да влязат, защото плана не е вкаран и това е сериозното предизвикателство", каза още Божанков.

Гледайте повече от разговорите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай се връща към въглищата
Китай се връща към въглищата
Атанас Атанасов: Трябва да се създаде работещо правителство в следващия парламент
Атанас Атанасов: Трябва да се създаде работещо правителство в следващия парламент