НОВИНИ

Хладно за сезона с валежи и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 08.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно, дъждовно и ветровито е днес, като така ще остане и в близките дни. Количеството на валежа до 18.00 ч. е най-голямо във Враца - 34 литра на кв.м, а от вчера следобед до днес вечерта в София паднаха около 20.

Валежите продължават както тази нощ, така и утре през деня. Код жълто за значителни количества остава в сила в западната половина от страната.

Максималните температури ще бъдат от 7° до 12°, крайните югозападни райони и по Черноморието около 15°. Ще духа слаб, в Източна България и по морския бряг умерен, временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде силно, а на север от нос Калиакра и бурно, с височина на вълните до около 4 метра.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На височина над около 1600 - 1700 метра ще продължи да вали сняг, а в по-ниско разположените райони дъжд.

Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 1° до 7°.

Облачно, дъждовно, ветровито и студено за сезона ще се задържи времето и в повечето райони от Балканите. Причината - средиземноморският циклон, с център над Апенините, където също се очакват проливни валежи, придружени на места и от гръмотевични бури. Дъждовно ще бъде утре и на Британските острови, и в северните райони от Европа, като в най-северните части от континента ще превалява и сняг.

У нас и в близките дни ще остане по-студено от обичайното за сезона. В неделя ще вали главно в западната половина от страната. Валежи ще има и през следващите дни, като очакванията са в средата на седмицата границата между сняг и дъжд да се спусне твърде ниско и сняг да превали на височина около 1000 метра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: Държавата започва да прилича на кораба "Вера Су"
Тома Биков: Държавата започва да прилича на кораба "Вера Су"
Атанас Пеканов: Разбирам притесненията на бизнеса, трябват компенсиращи мерки
Атанас Пеканов: Разбирам притесненията на бизнеса, трябват компенсиращи мерки