НОВИНИ

Йордан Цонев води в резултата от изборите за кмет на Стражица

йордан цонев води резултата изборите кмет стражица
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
21:42, 10.10.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаят Йордан Цонев води в резултата от изборите за кмет на община Стражица, на които опонентът му беше заместник-кметът Георги Бянов.

Йордан Цонев води с 200 гласа пред Георги Бянов, сочат предварителните данни от паралелното преброяване на предизборните щабове на двамата кандидати.

"Ние се събрахме обикновени хора, победихме ГЕРБ, БСП, ДПС, всички партии се обединиха срещу нас. Ще спрем всички незаконни изтичания на средства от общината. Това е приоритетът. Нашата община от една от най-красивите в България се превърна в пустош, в едно сметище", заяви Цонев.

И двамата кандидати на извънредните избори за кмет на Стражица бяха издигнати от инициативни комитети, но Георги Бянов получи подкрепата на ГЕРБ-СДС.

Балотажът премина при напрежение и съмнения за контролиран вот. До урните в 24-е секции в общината отидоха едва 34,66 % от имащите право на глас, сочат данните от Общинската избирателна комисия.

До извънредните избори в община Стражица се стигна след като досегашният кмет Румен Павлов от БСП стана депутат в предишния парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е електрозахранването в Ливан
Възстановено е електрозахранването в Ливан
Над 200 къщи са наводнени от пороите на остров Евбея
Над 200 къщи са наводнени от пороите на остров Евбея