НОВИНИ

Йордан Гълъбов се класира на 114-о място на световното първенство по фехтовка в Милано

йордан гълъбов класира 114 световното първенство фехтовка милано
Снимка: БФ Фехтовка
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 23.07.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Йордан Гълъбов се класира на 114-о място в индивидуалната надпревара на шпага на световното първенство по фехтовка за мъже и жени в Милано, съобщиха от федерацията.

Състезателят на фехтовален клуб НСА започна участието си в турнира много добре, като записа в групите четири победи и две загуби и така се класира за втория кръг на предварителните елиминации. В двубоя с Яков Сола от Хърватия Гълъбов не показа уменията си и отстъпи с 9:15. Така, въпреки възходящата си игра през сезона и рекордното седмо място на европейското първенство за мъже в Пловдив преди един месец, шпажистът завърши на 114-о място в крайното класиране.

Ростислав Русев записа в групите три победи и две загуби. В срещата си от втория кръг на предварителните елиминации българинът се изправи срещу Мохамед Елсайед от Египет, но загуби с 4:15 и се класира на 129-о място.

Самуел Петканчин излезе от групите с две победи и четири загуби. В първия кръг на елиминациите той отстъпи пред Сатия Гунпут от Мавриций с 12:15 и раздели 186-188-о място с Аугуст Линдстрьом от Дания и Чарлз Биолети от Нова Зеландия.

Утре световното първенство продължава с боевете на сабя жени индивидуално и рапира мъже индивидуално. На пътеките ще излязат Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова, като надеждите са за отлично представяне на сабльорките и евентуални квоти за олимпийските игри в Париж 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЮНЕСКО осъди "наглия" руски удар срещу Одеса
ЮНЕСКО осъди "наглия" руски удар срещу Одеса
Първи сондажи: Народната партия печели парламентарните избори в Испания
Първи сондажи: Народната партия печели парламентарните избори в Испания