НОВИНИ

Йордан Лечков: Липсва ни класа

йордан лечков липсва класа
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 05.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков застана пред камерата на БНТ след края на първото полувреме на двубоя между България и Грузия, след което "лъвовете" изоставаха с 0:2.

Според Лечков причината за слабата игра на селекцията на Ясен Петров е липсата на класа у футболистите.

"Винаги съм казвал, че ни липсва класа. Ето това имам предвид - пряко в целта. То се вижда. Обидно е и пак аз се явявам пред вас. Момчетата трябва да се сбият. Няма значение моментното им състояние. Това ми липсва на мен. Няма да коментирам смяна на треньора. Има още 45 минути. Имаме си нашите положения, но не ги вкарваме. Липсва ни спокойствие като в играта на Грузия. Виждате как действат с топката, създават си положения. Затова казвам, че ни липсва класа. В последните години ние само гоним топката, а не създаваме положения. Може би ги е страх момчетата от ситуацията или от самата топка. Ако те е страх от топката, няма как да се получи. Трябва да има повече настроение в играта", заяви Лечков.

Вицепрезидентът на БФС коментира набързо и полемиките между централата и министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

"Нека всеки да си гледа своите задачи. Ако е министър, нека да бъде министър на всички спортове. Ясно е, че ние не сме му симпатични, но и той на нас също. Нека всеки да си действа по задачите", завърши Йордан Лечков.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Аз нямам моралното право да остана
Ясен Петров: Аз нямам моралното право да остана
Китай изпрати трима тайконавти в Космоса
Китай изпрати трима тайконавти в Космоса