НОВИНИ

Йордан Лечков: Мачът утре е важен за самочувствието на момчетата

йордан лечков мачът важен самочувствието момчетата
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 14.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори преди заминаването на националния отбор на България за Швейцария, където утре вечер "лъвовете" ще изиграят последния си двубой за календарната година.

Двубоят от Люцерн ще може да проследите на живо от 21.45 часа в ефира на БНТ 1 и онлайн на сайта bntnews.bg/sport. Студийната ни програма започва в 21.00 часа.

В интервюто Лечков си пожела българският тим да изиграе един силен двубой в Швейцария, който да вдъхне и самочувствие на "лъвовете".

"Играхме срещу един доста добър отбор, но все пак приятелски мач. Трябва да се концентрираме вече върху следващия мач, защото той е важен за самочувствието на момчетата. Дано да направят един добър двубой. Всеки мач е сам за себе си, особено като става дума за квалификации.", коментира Лечков.

Запитан за всички събития в българския футбол в изминалия месец покрай Конгреса на БФС, бившият футболист беше лаконичен: "Нека да минат изборите, мачът утре и едва тогава ще даваме някакви оценки.”

Вицепрезидентът на БФС коментира и темата с договора на селекционера Ясен Петров.

"Обективно погледнато трябва да говорим след завършването на цикъла, след двубоя с Швейцария утре. Едва тогава ще седнем и ще поговорим по-детайлно", заяви Лечков.

Накрая Йордан Лечков заяви, че срещу Швейцария националите ще трябва "да се сбият по-яко, ако искат да спечелят".

"Иска ми се да сме по-агресивни утре. За да победиш, трябва да се сбиеш по-яко. Това обаче зависи само и единствено от момчетата. Видяхте Украйна колко положения имаха. Те са един много класен отбор. 2-3 човека направиха разликата. Погледнете къде играят техните футболисти. Това е основната разлика", завърши Лечков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спазват ли се мерките на опашките за гласуване пред секциите (Снимки)
Спазват ли се мерките на опашките за гласуване пред секциите (Снимки)
Изборният процес е спрян в една секция в Пловдив заради повреда и на двете машини
Изборният процес е спрян в една секция в Пловдив заради повреда и на двете машини