НОВИНИ

Йордан Лечков в "Арена спорт": Не се страхуваме от извънреден Конгрес

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:56, 12.09.2021
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
йордан лечков арена спорт страхуваме извънреден конгрес
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков беше гост в предаването "Арена спорт", където говори по актуалните теми, свързани с българския футбол и най-вече за насрочения от съда извънреден Конгрес на БФС на 12 октомври тази година.

Лечков определи това решение като "поредното погазване на Устава на БФС", но въпреки това заяви, че той и неговия екип не се притесняват от провеждането на Конгрес.

"Ще ви върна две години назад. Кой се намеси във футбола тогава? Предполагам се сещате. Аз от първия ден апелирам за следване на Устава на БФС. За пореден път той бива погазен от една съдийка. Има много пропуски в това решение. Ние не се страхуваме от Конгрес. Ние също се готвим за Конгрес.", сподели вицепрезидентът на БФС.

Бившият футболист допълни, че съгласно устава. Изпълкомът на БФС е гласувал за провеждане на редовен Конгрес на БФС на 18 март 2022 година.

"Устава изрично гласи, че Конгрес се организира от президента на футболния съюз. Тази седмица се събрахме и гласувахме за провеждането на редовен Конгрес на 18 март 2022 година, съобразено с Устава.", заяви Лечков.

Един от героите САЩ 94 продължи с това, че този казус единствено носи вреди на българския футбол и обвини в липса на лоялност към президентът Борислав Михайлов хората, които си подадоха оставките през есента на 2019 година.

"За съжаление влязохме в един такъв казус, от който няма файда. Вместо да се концентрираме върху добрите резултати на националния отбор , ние се концентрираме върху този казус. Цялата ситуация, която се създаде беше неадекватна. Голяма част от хората на Изпълкома на БФС, който си подадоха оставка с президента Михайлов, не останаха лоялни към българския футбол и веднага бяха готови да се кандидатират за президенти на БФС.", заяви бившият кмет на Сливен.

Бившият състезател на Хамбургер не пропусна да коментира и екипът на Димитър Бербатов, като първо обяви, че те нямат необходимия управленчески опит, а след това описа тяхната кандидатура не като "промяна", а като "подмяна" за българския футбол.

"Защо смятате, че Бербатов ще е единствения кандидат? Защо трябва да асоциираме думата „промяна“ с него? Ако се проведе Конгрес на 12 октомври, той ще бъде обжалван със сигурност. И само мога да ви подскажа, че ще влезем в нов казус и още 3-4 години ние ще продължим да бъдем на този пост, без Конгрес. От това не печели футбола. За мен тези момчета (Бербатов и неговия екип) имат чудесни кариери, но нямат житейския опит като управленци. Не може наш колега (Петър Величков), който 8 години е споделял с нас плюсовете и минусите да смени просто ей така страните. За мен това е неразбираемо. Питайте го него как така е решил да остане на втора или трета позиция при положение, че преди няколко дни обяви на всеоуслашание пред Изпълкома, че иска да стане президент. За мен това не е „промяна“, а „подмяна“.", сподели екзекуторът на Германия.

Накрая, Йордан Лечков заяви, че в опитите за промяна на властта в БФС е намесена и държавата и призова за промяна в закона за финансирането на спорта у нас.

"Тук е намесена и държавата, според мен. Ние, докато бяхме известни и симпатични, управляващите се снимаха с нас, защото им бяхме угодни. Сега вече търсим нови лица, които да се харесат на обществеността. Обществеността при нас са футболните клубове и те много добре знаят какво сме направили за тях. Задачата на футболния съюз не е да строи стадиони и терени. Това трябва да се прави от държавата и общините. Затова в най-скоро време се надявам да има редовно правителство, защото има нужда от промяна в закона за финансирането на спорта.", завърши Йордан Лечков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск посети Унгария за 7 часа (Снимки)
Папа Франциск посети Унгария за 7 часа (Снимки)
Зам.-министърът на МРРБ: Строителството на "Хемус" се е превърнало в илюзия
Зам.-министърът на МРРБ: Строителството на "Хемус" се е превърнало в илюзия