НОВИНИ

Йордан Йовчев даде положителна оценка на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Йордан Йовчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 29.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев даде положителна оценка за националния тим, както и за организаторите на Световната купа от „Чалъндж“ сериите, която се провежда във Варна.

Финалите можете да следите на живо по БНТ 3.

„От предходните години, в които се надявахме да влезем на финал, сега имаме 5 финала. Изпуснахме златен медал на прескок на Валентина Георгиева, случва се, всеки прави грешки, но тя има страхотен потенциал. Следващата седмица тя ще участва на Световната купа в Осиек. Имаме и бронзов медал, с което се гордеем. Много е похвално да организираме и подобно състезание, от подобен ранг“, сподели Йордан Йовчев пред БНТ 3.

„Психиката е много важна за всеки състезател. Валентина Георгиева е млад състезател и с времето това ще се изглади. Знаем, че може да печели медали“, каза още легендарният гимнастик.

„Това е прекрасно състезание, благодарности към всички, които организират състезанието. Дават сърце и душа, за да се случи тази Световна купа. Това помага за развитието на нашия спорт“, уточни Йордан Йовчев.

„Преди ни беше трудно да глобим национален отбор за юноши, а сега трудно се попада в него. Това е похвално“, каза още Йовчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна изложба с хартиени жерави в помощ на хората с множествена склероза
Благотворителна изложба с хартиени жерави в помощ на хората с множествена склероза
Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 4 в Испания
Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 4 в Испания