НОВИНИ

Йордан Йовчев и кметът на Благоевград се включиха в отбелязването на Международния олимпийски ден

йордан йовчев кметът благоевград включиха отбелязването международния олимпийски ден
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:17, 23.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев запалиха символично олимпийския огън в парк "Бачиново" по повод празненствата за Международния олимпийски ден.

"Благодаря на олимпийския клуб, че ни събра и се радвам, че Община Благоевград продължава тази традиция, която трябва да пребъде във времето. Щастлив съм, че сред нас има млади хора, съм сигурен, че след време те пак ще са тук и ще предадат олимпийския огън на следващото поколение. Честит празник, бъдете здрави и успех", каза кметът Илко Стоянов и даде думата на четирикратния олимпийски шампион Йордан Йовчев.

"Честваме един голям юбилей - 100 години Български олимпийски комитет. Нека с личния пример да предадем знания, мотивация и да имаме все повече поводи за гордост в предстоящите квалификации за Олимпийски игри", каза гимнастикът.

Празникът бе открит от проф. Атанас Георгиев, който приветства участниците от името на доц. д-р Даниела Томова, заместник-декан на Факултета по педагогика и член на Комисията "Национална олимпийска академия" към Българския олимпийски комитет.

Сред присъстващите на събитието бяха Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, проф. Йордан Гошев, зам.-ректор в ЮЗУ "Н. Рилски" и спортист №1 на Благоевград за 2021 и 2022 година Кирил Илиев.

Инициативата по отбелязване на Международния олимпийски ден продължи с факелно бягане около езерото в парк "Бачиново", в което се включиха студенти от специалности "Физическо възпитание и спорт", преподаватели в ЮЗУ "Неофит Рилски", деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Кабаков остава в първа категория на съдиите на УЕФА
Георги Кабаков остава в първа категория на съдиите на УЕФА
Почина Любомир Коларов - български журналист и общественик
Почина Любомир Коларов - български журналист и общественик