НОВИНИ

Йоширо Мори: Токио 2020 ще се проведе независимо от еволюцията на COVID-19

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:18, 02.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Други спортове
йоширо мори токио 2020 проведе независимо еволюцията covid

Президентът на Токио 2020 заяви, че въпреки еволюцията на коронавируса, най-големият спортен форум на планетата ще се проведе по план.

Понастоящем организаторите, японското правителство и официалните лица на Игрите се опитват да спечелят подкрепа за Олимпийските игри, въпреки повишения брой заразени в света, по-малко от шест месеца преди церемонията по откриване.

Съмненията относно Игрите в японската столица се покачиха, след като няколко страни отново влязоха в локдауни, като големи части от "Страната на изгряващото слънце" в момента са под извънредно положение, но въпреки това Мори разкри, че на дневен ред стои въпросът как да се проведе Олимпиадата, а не дали тя ще се състои.

„Със сигурност Игрите ще се проведат независимо от еволюцията на COVID-19. Трябва да спрем да обсъждаме дали ще проведем Олимпиадата или не, а да говорим за това как да я проведем. Нека помислим за нови вид на Олимпийските игри в този случай“, сподели Мори на среща на организаторите и членове от японската управляваща партия в Токио.

Олимпийският министър Сейко Хашимото също изрази увереността си в провеждането на форума.

"Успешното провеждане на Игрите в Токио ще демонстрира един обединен свят. Олимпиадата ще донесе надежди и мечти на света и ще изпрати послание, че Япония може да допринесе за разрешаването на проблеми, пред които е изправен светът“.

Няколко важни решения обаче тепърва трябва да бъдат взети – включително това дали ще има чуждестранни фенове и колко зрители ще получат разрешение да присъстват на олимпийските стадиони.

Япония все още не е одобрила ваксини срещу коронавирус, като не се очаква да започне ваксинация на местното население най-рано преди края на февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистите на САЩ в група с Франция и Иран за класиране за Токио
Баскетболистите на САЩ в група с Франция и Иран за класиране за Токио
Задържаха в София издирван от Интерпол гражданин на Р. Северна Македония
Задържаха в София издирван от Интерпол гражданин на Р. Северна Македония