НОВИНИ

Йосиф Миладинов се нареди 14-и на 100 метра бътерфлай на световното първенство във Фукуока

йосиф миладинов полуфиналист метра бътерфлай световното фукуока епитропов отпадна 100 метра бруст
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 28.07.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Йосиф Миладинов не успя да намери място във финала на дисциплината 100 метра бътерфлай по време на световното първенство по плувни спортове, което се провежда във Фукуока, Япония.

В полуфиналите финалистът ни в дисциплината от Олимпиадата в Токио даде време 51.81 секунди, с което остана под постижението си от предварителните серии тази сутрин.

Това отреди на нашето момче 7-о място в първата полуфинална серия и общо 14-о в крайното класирането, което той раздели с представителя на Казахстан Адилбек Мусин.

"Чувствам се уморен. Толкова успях да направя. Накрая на плуването се и схванах. Най-важното е, че покрих норматив за Олимпиадата и вече започвам да работя за там. При всеки има умора, но при мен сякаш се бе насъбрала малко повече, тъй като другите, може би, бяха по-подготвени. Аз обаче съм доволен от мястото, на което съм в момента. Сега ми предстоят 1-2 седмици почивки, след което започвам наново", сподели пред камерата на БНТ Йосиф Миладинов.

Припомняме ви, че преди няколко дни Миладинов се нареди 16-и в дисциплината 50 метра бътерфлай на шампионата на планетата в Япония.

С най-добро време във финала на 100 метра бътерфлай пък влезе американецът Деър Роуз, който спря хронометрите на 50.53 секунди.

Участието в днешния полуфинал пък сложи точка на участието на Йосиф Миладинов на световното първенство във Фукуока, където българинът влезе в полуфиналите и на двете дисциплини, в които се включи и зае съответно 14-а и 16-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха крадец, намушкал жена посред бял ден в книжарница в центъра на София
Заловиха крадец, намушкал жена посред бял ден в книжарница в центъра на София
Александър Везенков: Искам да се боря всеки ден и да покажа, че мога да съм част от Сакраменто
Александър Везенков: Искам да се боря всеки ден и да покажа, че мога да съм част от Сакраменто