НОВИНИ

Юбилейно представление на мюзикъла „Mamma Mia!“ на 5, 6 и 7 септември в Цари Мали град

bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 06.09.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Още

Хитовият мюзикъл „Mamma Mia!“ ще чества своето 60-то представление на сцената на фестивала „Портал на два свята“ на крепостта Цари Мали град.

След безпрецедентния успех на Софийска сцена, на сцената на фестивала „Опера на върховете“ Белоградчик, в Албена, Варна, Пловдив, на фестивала „Музи на водата“ в Панчарево, „Mamma Mia!“, изграден по музика на шведската поп група АВВА очаква своите посетители на 5, 6 и 7 септември на фестивала „Портал на два свята“ на крепостта Цари Мали град.

Интересът към творбата на Бени Андершон и Бьорн Улвеус не стихва. На споменатите дати ще оживее отново автентичната атмосфера на малък гръцки остров, където трескаво тече подготовката за едно от най-важните събития в живота на младата Софи, а именно нейния сватбен ден. За да бъде обаче той още по-специален тя иска да бъде заведена до олтара от баща си, когото не познава.

Личността му е строго пазена в тайна от майката Дона. Софи е решена на всичко, за да научи истината и кани на острова трима мъже от миналото на майка си. Кой от героите – Сам, Бил или Хари – е бащата на Софи? Развръзката предстои.

Незабравими емоции у публиката, създавани от невероятната актьорска игра и вечната музика на АВВА, обещават режисьорът – академик Пламен Карталов и екипа му. Карталов, според музикалните критици, има нетрадиционния режисьорски поглед към творбата.

Режисьорът споделя: „Всички песни на АВВА превръщам в театър на ситуации и сцени, в които публиката няма да стои като на поп концерт, а ще участва в действието. То се развива много динамично с рефлексии, които ще подтикват зрителите да мислят и съпреживяват историята на героите.“

Карталов изтъква, че за него е предизвикателство да представи пред българска сцена едно от хитовите заглавия от репертоара на световните музикални театри, гледано досега от милиони зрители по света.

Основният копродуцент Юрий Франко за постановката: „Спектакълът на Софийската опера е съвсем различна версия от познатите десетки и стотици постановки, които лесно могат да се намерят в мрежата. Той не е реплика на този в Лондон и Бродуей и това го прави различен.“

Артистите, които ще участват в мюзикъла на 6 септември са: Весела Делчева, Еделина Кънева, Владимир Михайлов, Александър Георгиев, Симеон Владов, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Джанов, Марина Драгомирецкая, Цветелина Коцева и Пламен Гранжан.

Видео кадрите са предоставени от Софийска опера и балет

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катрин Тасева с титла в многобоя на международния турнир във Варна
Катрин Тасева с титла в многобоя на международния турнир във Варна
19 нови заразени с коронавирус в дома в Славянци
19 нови заразени с коронавирус в дома в Славянци