НОВИНИ

Юнайтед напомни за славното си минало с обрат от 0:2 до 3:2 срещу Аталанта

юнайтед напомни славното минало обрат аталанта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 20.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели домакинството си на Аталанта с 3:2 в двубой от група "F" на Шампионската лига.

Гостите от Аталанта откриха резултата на "Олд Трафорд" в 15-ата минута, когато Давиде Дзапакоста центрира по земя в малкото наказателно поле на Манчестър Юнайтед, а Марио Пашалич изпревари Скот Мактоминей и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

Съставът на Гасперини нанесе втори тежък удар по "червените дяволи" в 28-ата минута. Тюн Купмейнерс центрира от ъглов удар в пеналтерията на Юнайтед, където Хари Магуайър не покри Мехди Демирал и бранителят на Аталанта реализира с глава за 0:2.

Второто полувреме започно вихрено за "червените дяволи", които намалиха пасива си в 53-ата минута. Йосип Иличич от състава на Аталанта върна нескопосано топката към центъра на терена и тя попадна в Бруно Фернандеш, който изведе Маркъс Рашфорд на стрелкова позиция. Английският национал напредна в наказателното поле на Хуан Мусо и с удар по тревата се разписа в далечния ъгъл за 1:2.

Манчестър Юнайтед възстанови паритета в мача в 75-ата минута, когато Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле на Аталанта. Топката бе адресирана до появилия се в игра Единсон Кавани, който я остави за непокрития Хари Магуайър, а капитанът на домакините се разписа от воле в долния десен ъгъл на италианската врата.

Трибуните на "Олд Трафорд" изригнаха в екстаз в 81 минута, защото Манчестър Юнайтед направи пълен обрат в срещата до 3:2, след като губеше на почивката с 0:2. Люк Шоу центрира великолепно в пеналтерията на гостите, където Кристиано Роналдо се извиси над всички и с глава реализира в далечния ъгъл.

Победата изкачи състава на Солскяер до първото място в групата с актив от 6 точки, втори е Аталанта с 4 пункта, колкото има и испанския Виляреал, а последен в класирането е Йънг Бойс с 3 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия въвежда зелен сертификат за посещения в заведения
Чехия въвежда зелен сертификат за посещения в заведения
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (20.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (20.10.2021)