НОВИНИ

Юрген Клоп: Чувствата са смесени, Аталанта заслужаваше да продължи напред

юрген клоп чувствата смесени аталанта заслужаваше продължи напред
bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 19.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е останал доволен от видяното в мача реванш между неговия отбор и Аталанта в турнира Лига Европа, спечелен от английския тим с 1:0 като гост.

Минималният успех обаче далеч не беше достатъчен за "мърсисайдци", за да продължат напред към полуфиналите в надпреварата и така те се сбогуваха с надеждите си за европейски трофей през настоящата кампания.

След двубоя Клоп сподели, че изпитва смесени чувства, защото съставът му е показал е добра игра, но в същото време отпада от състезанието още във фазата на четвъртфиналите.

"Беше ясно, че сами си създадохме големи проблеми с тази загуба у дома. Беше наистина трудно, бяхме твърде припряни в някои игрови ситуации. Много ми хареса двубоя с желанието и енергията, които показаха момчетата. Просто е невероятно от тяхна страна", коментира немският наставник.

"Спечелихме. Точно тази реакция искахме да покажем. Беше трудно и знаехме, че ще бъде така. Но Аталанта заслужава да продължи напред - 100 процента. Чувствата са смесени. Отпаднахме, но съм доволен от играта. Искахме да можем да отидем на финала в Дъблин, но това вече няма да се случи", допълни Юрген Клоп.

За опитния специалист това бе последната му среща като треньор на Ливърпул в европейските клубни турнири, след като през януари той обяви, че ще напусне клуба в края на кампанията.

Клоп прекара на "Анфилд" общо осем сезона и половина, за които на европейската сцена изведе тима до триумф в Шампионската лига през 2019 г., както и до още два финала в състезанието - през 2018 г. и 2022 г. В допълнение "мърсисайдци" достигнаха и до спора за трофея в Лига Европа през 2016 г., а освен това спечелиха и Суперкупата на УЕФА през 2019 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков: Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова
Росен Желязков: Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова
Главчев след срещата с президента: Диалогът продължава
Главчев след срещата с президента: Диалогът продължава