НОВИНИ

Юрген Клоп обяви, че напуска Ливърпул в края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 26.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
юрген клоп съдийството кабаков съдиите гледали различна картина моята

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изненадващо обяви, че ще напусне поста си в края на сезона след осем години и половина, които германският специалист прекара на "Анфилд".

Новината за раздялата между Клоп и "мърсисайдци" беше потвърдена и на клубния сайт, а от ръководството на 19-кратните шампиони на Англия анонсираха още, че с отбора ще се разделят помощниците на Юрген Пепийн Лийндърс и Петер Кравиец, както и треньорът за развитие на елита Витор Матос.

Бившият наставник на Майнц 05 и Борусия Дортмунд аргументира решението си да си тръгне с това, че му "липсва енергия", допълвайки, че не може да върши една и съща работа "отново и отново".

"Мога да разбера, че за много хора това е шок в този момент, когато го чуват за първи път, но очевидно мога да го обясня - или поне да се опитам да го обясня.Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите привърженици, обичам отбора, обичам персонала. Обичам всичко. Но това, че все още вземам това решение ви показва, че съм убеден в него", коментира Юрген Клоп.

"Нямам енергия. Сега нямам никакъв проблем, очевидно. Знаех от дълго време, че ще трябва да го обявя в един момент, но сега съм абсолютно добре. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново, и отново, и отново", допълни немският специалист.

Напускането на Клоп ще сложи край на един период от осем сезона и половина, които той прекара на "Анфилд". До този момент работата му в Ливърпул донесе на отбра титлата във Висшата лига през сезон 2019/20, трофея от ФА Къп през сезон 2021/22, триумф в Шампионската лига през 2018/19 и още Суперкуата на Европа и световното клубно първенство през 2019-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агресия в училище: Момче от клипа във Варна също стана жертва на насилие
Агресия в училище: Момче от клипа във Варна също стана жертва на насилие
Георги Градев призова Михаил Касабов да организа среща с кандидатите за поста президент на БФС
Георги Градев призова Михаил Касабов да организа среща с кандидатите за поста президент на БФС