НОВИНИ

Юрген Клоп подписа нов договор с Ливърпул

Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 28.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп подписа нов договор с клуба. Според медиите на Острова споразумението между треньора и отбора е до лятото на 2026 г.

Неговите помощници Пепийн Ландерс и Петер Кравйетц също преподписаха с "мърсисайдци".

"Чувствам се доволен, смирен, благослловен и привилегирован. Има толкова много неща, които обичам тук", сподели германецът в интервюто си с клубната телевизия.

Самият Юрген Клоп многократно е давал знак, че може да напусне Ливърпул след края на настоящия си договор, който е валиден до края на юни 2024 г., но изглежда е променил решението си.

Мениджърът пое "червените" през октомври 2015 г. Под негово ръководство "мърсисайдци" станаха шампиони на Англия, носители на Шампионска лига и Световно клубно първенство, както и притежатели на трофеите от Купата на лигата и Суперкупата на УЕФА.

Ливърпул продължава борбата за четири трофея в един сезон. Тимът спечели Купата на лигата, като се класира за финала на ФА Къп. Тимът е на точка зад Манчестър Сити, лидер във Висшата лига към момента, при пет оставащи кръга до края. Ливърпул има всички шансове да достигне до финала в Шампионската лига след 2:0 в първия полуфинал срещу Виляреал.

В следващия мач възпитаниците на Юрген Клоп ще гостуват на Нюкасъл. Двубоят на стадион "Сейнт Джеймсис Парк" открива 35-ия кръг на Висшата лига. Сблъсъкът е в събота (30 април) от 14.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев: Търсим осигуряване на необходимите количества газ през алтернативни трасета
Венко Сабрутев: Търсим осигуряване на необходимите количества газ през алтернативни трасета
Бизнесмен от Смолян е намерен прострелян, борят се за живота му
Бизнесмен от Смолян е намерен прострелян, борят се за живота му