НОВИНИ

Южна Африка надви драматично Англия и стана вторият финалист на световното първенство по ръгби

Големият финал на световното първенство по ръгби между Южна Африка и Нова Зеландия е на 28 октомври (събота) от 21:50 ч. и може да го гледате НА ЖИВО по БНТ 3!

южна африка надви драматично англия стана вторият финалист световното първенство ръгби
bnt avatar logo
от БНТ
00:29, 22.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Южна Африка ще защитава титлата си от световното първенство по ръгби във финала на шампионата на планетата през 2023-а година във Франция, след като в инфарктен втори полуфинал надигра с 16:15 състава на Англия.

Под проливния дъжд на "Стад дьо Франс" в Париж срещата между двата тима, която бе повторение на битката за трофея отпреди четири години, ни предложи истинска драма, след която англичаните определено могат да съжаляват, че пропуснаха да се класират за втори пореден финал.

"Розите" владееха инициативата в голям период от срещата, като всичките им точки бяха отбелязани от капитана Оуен Фарел, който реализира четири наказателни удара, а веднъж се разписа и с удар от ждроп, с който направи резултат 15:6 в полза на своя тим.

В 69-ата минута на срещата обаче южноафриканците стигнаха до единственото есе в сблъсъка чрез Рудолф Сниман, след което вкараха и допълнителния си удар, за да намалят пасива си на само 2 точки при 13:15.

Така се стигна до заключителните епизоди на редовното време, когато Андре Полард отбеляза от наказателен удар, носейки победата на "антилопите" с 16:15.

По този начин Южна Африка оформи мечтания за мнозина фенове на ръгбито финал срещу Нова Зеладния, след като "Ол Блекс" сразиха Аржентина в първия полуфинал с 44:6.

Решителната битка за трофея "Уилям Уеб Елис" е следващата събота (28 октомври) от 21:50 ч., а след нея е сигурно, че ще бъде излъчен първият в историята четирикратен световен шампион по ръгби. Големият финал на шампионата на планетата ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3, като преди началото на мегасблъсъка обществената телевизия ще ви предложи студийна програма, която започва в 21:30 ч.

Ден по-рано - на 27 октомври (петък) - от 21:50 ч. не пропускайте и битката за бронзовите медали между Аржентина и Англия, която отново може да гледате НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво се случва в българския футбол? Отговорите в "Арена спорт" в неделя по БНТ 1
Какво се случва в българския футбол? Отговорите в "Арена спорт" в неделя по БНТ 1
Страхотен гол на Далот донесе на Манчестър Юнайтед труден успех срещу Шефилд
Страхотен гол на Далот донесе на Манчестър Юнайтед труден успех срещу Шефилд