НОВИНИ

Южна Корея използва изкуствен интелект, за да изчисли теглото на Ким Чен-ун

южна корея използва изкуствен интелект изчисли теглото ким чен
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:23, 31.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
По света
Слушай новината

Според изчисления на изкуствен интелект севернокорейският лидер Ким Чен-ун е с телго над 140 кг, съобщи южнокорейски депутат в изявление, отразяващо интереса към здравето на Ким.

Здравето на лидерите на Северна Корея обикновено е строго пазена тайна и спекулациите за състоянието на настоящия лидер Ким Чен-ун, който се предполага, че е на 39 години, продължават заради честото му пушене, очевидното покачване на теглото и семейната история от кардиоваскурални проблеми.

"По време на публичната му поява на 16 май той изглеждаше изморен, с ясни тъмни кръгове около очите, и бе изчислено, че тежи над 140 кг, показва анализ, извършен от изкуствен интелект", каза Ю Сан-бум от парламентарния комитет по разузнаване след брифинг на националната разузнавателна служба.

Депутатът заяви, че вероятно Ким страда от сериозни проблеми със съня. Той се позова на доклад на южнокорейското разузнаване, според който Северна Корея усилено събира най-новата медицинска информация за лечението на безсъние за своя ръководител.

Строго контролираните медии в Северна Корея рядко изнасят сведения за здравословното състояние на Ким, но през март печатният орган на Корейската трудова партия вестник "Нодон синмун" съобщи, като се позова на негово изказване, че севернокорейският ръководител редовно работи през нощта, а понякога и до 5:00 часа сутринта.

Ким Чен-ун е трето поколение лидер. Той дойде на власт, след като баща му Ким Чен-ир почина през 2011 г. от сърдечен удар.

снимки: БТА/Архив

Южнокорейското разузнаване разглежда възможността Ким да е изпаднал в "порочен кръг" от силна алкохолна и никотинова зависимост и да страда от безсъние предвид голямото количество чуждестранни цигари и снаксове, които се доставят в Северна Корея.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович отново не загуби сет по пътя си към третия кръг на Ролан Гарос
Джокович отново не загуби сет по пътя си към третия кръг на Ролан Гарос
Авиокомпания измерва теглото на пътниците преди да се качат в самолета
Авиокомпания измерва теглото на пътниците преди да се качат в самолета