НОВИНИ

Южни: Джокович бе дисквалифициран съгласно правилата

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:46, 07.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
южни джокович дисквалифициран съгласно правилата

"Организаторите на Откритото първенство на САЩ по тенис в случая с диквалификацията на Новак Джокович следваха установените правила.", сподели двукратният победител в Купа Дейвис Михаил Южни.

По време на мача си с Пабло Кареньо Буста Джокович бе дисквалифициран при резултат 6-5 за испанеца за нанасяне на травма на лайнсмена.

Сърбинът бе пробит и се отправяше към стола си за почивка, когато изпрати една топка към дъното на корта и тя попадна в гърлото на съдията на линията. Тя падна и се наложи да получи медицинска помощ.

"В правилата ясно е написано, че за попадане на топката в съдия, момче, връщащо топките и т.н., играчът се отстранява от съревнованието. В тази ситуация организаторите действаха чисто по протокола. Такива неща като цяло се случват случайно. Правилата са си правила без значение дали се казваш Новак Джокович или не. Това правило е справедливо. Може много да се дискутира на тази тема", каза Южни пред ТАСС.

Той припомни и подобен случай, който се състоя не отдавна на турнира от серията Мастърс в Синсинати в двубоя между Аляж Бедене и Данил Медведев.

"Бедене също изпрати топката назад и тя удари оператора зад корта. Имаше и дискусия, но ситуацията беше по-безобидна. Тук всичко беше ясно, инцидентът беше доста неприятен - съдията падна, което води до незабавно отстраняване", подчерта Южни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Роскосмос" ще изгаря битови отпадъци с плазмени горелки
"Роскосмос" ще изгаря битови отпадъци с плазмени горелки
Пабло Кареньо Буста в шок от постъпката на Джокович
Пабло Кареньо Буста в шок от постъпката на Джокович