НОВИНИ

За опасно силен вятър в някои райони на Ирландия предупреждават от МВнР

опасно силен вятър райони ирландия предупредиха мвнр
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 12.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Ирландската национална метеорологична служба информира за влошаване на метеорологичните условия на 12 и 13 ноември, поради бурята Деби, съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи.

На 13 ноември се очаква вятър със силни и разрушителни пориви. Предупреждението на местните власти се отнася за района на Дъблин, Карлоу, Килкени, Килдаре, Лаос, Лонгфорд, Лаут, Мийт, Офали, Уестмийт, Уиклоу, Клер, Кери, Лимерик, Типерари, Галуей.

Според класификацията на метеорологичната служба, предупреждението е за оранжев код (рядко, опасно и разрушително) с валидност от 2.00 ч. до 12.00 ч. местно време на 13 ноември (понеделник).

Съществува и възможна опасност от увреждане на открити и уязвими конструкции, прекъсване на подаването на услуги, както и повреда на електропроводи, информираха още от Ситуационния център.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ирландия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Дъблин, на следните телефони: +353 01 660 32 93, +353 01 660 30 22, както и на телефони за неотложни случаи в извънработно време: +359 876 830 566. Сигнали може да се подават и на имейл адреса: Embassy.Dublin@mfa.bg.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Крачанов пред БНТ: Конкуренция ще има, ако ние си я направим
Борислав Крачанов пред БНТ: Конкуренция ще има, ако ние си я направим
Във Великобритания отбелязаха Деня на примирието (Снимки)
Във Великобритания отбелязаха Деня на примирието (Снимки)