НОВИНИ

За първи път в своята история България отстъпи на Финландия

първи път своята история българия отстъпи финландия
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 11.10.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Спорт

България допусна втора загуба в турнира "Лига на нациите". В Хелзинки момчетата на Георги Дерменджиев отстъпиха на Финландия с 0-2 и останаха на последното място в групата само с 1 спечелена точка.

Селекционерът Георги Дерменджиев бе направил цели осем промени в стартовите 11 в сравнение със злополучния плейоф срещу Унгария, като дебют в титулярния състав направиха Футболист Номер 1 на България Димитър Илиев,неговия съотборник в Локомотив Пд, Мартин Луков, както и Георги Йомов.

За вратаря Луков това бе и първи мач, изобщо, за представителния ни тим.

Българите започнаха по-добре срещата, като в първите 10 минути бяха по-активния отбор без обаче да създават сериозни опасности.

Постепенно домакините изравниха играта и първи стигнаха до чудесна възможност в 15-та минута, когато след атака от дясно, Робърт Тейлър се озова на отлична позиция, но ударът му бе спасен от Мартин Луков.

Няколко минути по-късно вратарят на Локомотив Пд отново се наложи да се намесва, този път след изстрел на звездата на Финландия, Тему Пуки.

След половин час игра домакините имаха претенции за дузпа, за игра с ръка на Кристиан Димитров, но главният съдия остана безмълвен.

В 33-та минута Финландия организира много бърза атака, която, за щастие, завърши с неточен удар на Нисканен.

Пет по-късно нашите стигнаха до първия си точен удар в двубоя. Кристиан Малинов подаде чудесно към Кирил Десподов, който демонстрира отличен контрол, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря Храдецки.

Така първото полувреме завърши при резултат 0:0.

В 52-рата минута Финландия откри резултата. Хубава атака отляво завърши с центриране в нашето наказателно поле, където на втора греда топката бе свалена за Тему Пуки, който не намери добре кълбото в опит за изстрел. То обаче стигна до Робрът Тейлър, който преодоля Луков за 1:0.

В 67-та минута резултата стана 2:0. Току-що влезлият Фредрик Йенсен получи топката от тъч, елиминира Александър Цветков и отбеляза с премерен изстрел в долния десен ъгъл. За попадението определена вина носи и Луков, който можеше да се намеси по-добре.

Снимки: БГНЕС

Още спорт четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо все повече български студенти избират азиатските пред британските университети?
Защо все повече български студенти избират азиатските пред британските университети?
95-а вечер на протести в София
95-а вечер на протести в София