НОВИНИ

За пореден път: Българи са задържани за ало измами в Гърция

арестуваха годишна българка помагала схема романтични измами
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
23:24, 11.10.2023
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Трима български граждани са задържани при специализирана полицейска акция в района на Серес за телефонни измами, съобщават от гръцката полиция. У тях са намерени голяма сума пари и златни бижута.

Първите двама, мъж на 51 години и жена на 47 години, са измамили възрастна жена с мнима катастрофа на близък роднина, който имал нужда от спешна платена операция. Пострадалата нямала достатъчно пари в брой и дала на измамниците златни монети на стойност 7000 евро.

Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция

При ареста са намерени у задържаните. Разследването установи,че двойката измамници са взели голяма сума пари от още трима възрастни гърци, както и златни бижута на стойност хиляда евро.

Третият българин също е арестуван в Серес, но е извършил телефонна измама в Александруполис, като е получил 17 хиляди евро.

Полицията установи,че тримата арестувани българи вече са участвали в няколко опита за измами все на възрастни хора от района на Серес.

Полицията продължава разследването и за още участници в престъпната схема. Арестуваните се намират в предварителния арест на полицията в Серес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров стартира с победа на тенис турнир в Египет
Пьотр Нестеров стартира с победа на тенис турнир в Египет
Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор по футбол
Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор по футбол