НОВИНИ

Задържаха 1400 литра нелегален алкохол по Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 01.08.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Митнически служители откриха близо 1400 литра нелегален алкохол с над 41 градуса алкохолно съдържание при проверки по Черноморието.

Поморие, варненският квартал "Аспарухово" и град Аксаково са местата, където контролните органи са се натъкнали на нелегалния алкохол. В хода на проверките са констатирани и други нарушения.

Най-големия удар Митниците са направили в етноресторант и склад край Поморие, където е открит близо тон нелегален алкохол, разпределен в бутилки и пластмасови бидони. Този алкохол е бил предлаган на клиентите като ракия.

"Нелегален алкохол е алкохол, произведен при неясно какви условия, в неясен произход, без документи за начислен, обезпечен или платен акциз", обясни в "Денят започва" Краснодар Найденов – началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" - Териториално отделение Митница Варна.

За първи път от няколко години има засилени проверки по цялото Черноморие в рамките на утвърден от директорите на Агенция "Митници" и НАП оперативен план за съвместни действия през летния туристически сезон, отбеляза той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: Трябва да отидем още по-далече
Георги Дерменджиев: Трябва да отидем още по-далече
Потушен е пожарът в предприятието за отпадъци край Пловдив (СНИМКИ)
Потушен е пожарът в предприятието за отпадъци край Пловдив (СНИМКИ)