НОВИНИ

Задържаха 37 мигранти в микробус край София (СНИМКИ)

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
09:37, 13.03.2023 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха 37 мигранти тази сутрин край София. Те били натоварени в български микробус, шофьорът на който също е българин. Той е 20-годишен и е познат на полицията. Мигрантите са били буквално натъпкани един върху друг. С тях е имало багаж, казали са, че пътуват от Афганистан.

Акцията по задържането е станала около 8.00 ч. тази сутрин в началото на магистрала "Струма" близо до ж.к. "Люлин" в посока Перник.

Полицията сне отпечатъци от задържаните мигранти. Водачът на буса беше задържан и откаран с патрулка.

Мигрантите бяха натоварени в полицейски бусове към Девето районно управление на полицията в столичния квартал "Люлин". Акцията е била планирана, нямало е гонка с полицията.

"Български гражданин е водачът на микробуса. Задържан е. Контролирано е това задържане. Не е станало инцидентно там на мястото, където са задържани. Ние сме направили контролни пунктове. Направили сме тактически разстановки по места и там предприемаме спиране. Не предприемаме рискови спирания. Изчакваме, наблюдаваме, спираме автомобилите и там където е безопасно. Ако сте забелязали, от дълго време няма инциденти, точно по тази причина. Хората бяха обучени, направени са многократни тренировки, така че да бъде безопасно", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Вижте още в прякото включване на Альоша Шаламанов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонтът на банята в "Овча купел"
Започва ремонтът на банята в "Овча купел"
Ювентус пречупи Сампдория в шестголово зрелище
Ювентус пречупи Сампдория в шестголово зрелище