НОВИНИ

Задържаха 4-ма каналджии за трафик на мигранти край Свиленград

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:41, 27.02.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
задържаха каналджии трафик мигранти свиленград
Слушай новината

Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми С.К. и Д.К., на 22 години, за подпомагане на чужди граждани незаконно да преминават и пребивават в страната. Задържани са и Д.А., на 23 години, и С.Д., на 52 години, за опит да подпомогнат чуждите граждани незаконно да преминат през България.

В четвъртък в село Генералово, община Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца.

Те се били настанили в къща в селото. Незабавно са извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура - Хасково.

Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. и Д.К са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми трябвало да ги транспортират с автомобили до София.

Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3000 и 5000 евро, за всеки един от тях, за да стигнат до столицата.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрич вече е в "червената зона" по заболеваемост
Добрич вече е в "червената зона" по заболеваемост
Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен
Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен