НОВИНИ

Задържаха близо 45 000 блистера с псевдоефедрин на Капитан Андреево

задържаха блзио 000 блистера псевдоефедрин капитан андреево
Снимка: Апелативна прокуратура - Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 19.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми 51-годишен поляк и украинец на 26 години заради 44988 блистера с медикамента "Sudafed", който съдържа псевдоефедрин.

Случаят е от 17 април, когато на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен "Мерцедес" с полска регистрация, който пътувал от Турция към Словакия. Шофирал украинецът, а с него пътувал полякът. Пред властите двамата представили документи, че пренасят 5 кашона с лекарствени средства – витамини.

При проверката обаче се оказало, че кашоните са пълни с лекарствения препарат "Sudafed", с основна съставка псевдоефедрин. Открити са били 13999 кутии, всяка от тях съдържаща по 3 блистера с по 10 таблетки. В насипно състояние са били открити и 2990 блистера, също с по 10 таблетки.

Всяка от таблетките съдържаща по 60 мг псевдоефедрин, който е прекурсор. Псевдоефедринът е прекурсор, съгласно разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, и е забранен за използване, съгласно Регламента на Европейския съюз.

Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕМКО: Никога не сме изнасяли боеприпаси за Украйна с произход Чехия
ЕМКО: Никога не сме изнасяли боеприпаси за Украйна с произход Чехия
Повишени нива на язовирите у нас заради силните дъждове
Повишени нива на язовирите у нас заради силните дъждове