НОВИНИ

Задържаха нидерландски гражданин за шофиране след употреба на кокаин

задържаха нидерландски гражданин шофиране употреба кокаин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:40, 03.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Гранични полицаи задържаха на ГКПП „Капитан Андреево“ нидерландски гражданин за шофиране след употреба на кокаин и опит за контрабанда на 6 кг. хашиш, съобщиха от МВР.

Лек автомобил с двама нидерландски граждани пристигнал на ГКПП „Капитан Андреево“ за излизане от страната към 14.30 часа на 1 август. Граничните полицаи направили искане за щателна проверка на колата. В хода на контролните действия митническите служители открили в кухините на двете задни врати на превозното средство общо 121 пресовани пакета, облепени с фолио.

Установено е, че 120 от тях, с общо тегло 6 килограма, съдържат вещество, реагиращо на хашиш при полеви наркотест. Съдържанието на един пакет, с тегло 530 грама, дало положителна реакция на кокаин.

На водача бил извършен тест с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин. Двамата чужди граждани и наркотичните вещества били задържани в Граничното полицейско управление – Свиленград, където е образувано досъдебно производство.

Шофьорът е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково, с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гоф, Бенчич, Кийс, Свитолина и Самсонова са четвъртфиналистки във Вашингтон
Гоф, Бенчич, Кийс, Свитолина и Самсонова са четвъртфиналистки във Вашингтон
Парапланерист падна край моста в Морската градина в Бургас
Парапланерист падна край моста в Морската градина в Бургас