НОВИНИ

Задържаха с подкуп служители в "Строителен контрол" на община Варна

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 13.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на Община Варна са задържани по време на получаване на подкуп. Заловената сума е 4000 лева. Акцията е на ГДБОП, вътрешна проверка прави и Община Варна. По предварителна информация задържаните са инспектор и юрист от отдел “Строителен контрол” в общинската дирекция по контрол на обществения ред.

Арестът е извършен тази сутрин от служители на ГДБОП на външния паркинг на Община Варна. У двамата задържани са намерени белязани банкноти, потвърдиха и от Община Варна.

"По наша информация има задържани не един, а двама служители на Община Варна. Служителите са задържани с белязани пари – 2000 евро е цялата сума. ГДБОП са обискирали помещението, където са двамата служители, проверката е приключила, в момента текат следствени действия. Служителите са от голяма община, те са на ниско ниво, служители на дейност на терен", заяви Илия Коев, заместник-кмет на Община Варна.

Към момента от Община Варна не дават информация дали те са подали сигнал към органите на реда по този случай, известно ли е кой е дал подкупа и има и ли други служители, свързани със задържаните.

"Ние водим вътрешна проверка, която е от началото на мандата на г-н Коцев относно служителите на Община Варна. Всички служители, които мислят, че ще бъдат избегнати от органите на МВР и Община Варна и се занимават с нередни работи, жестоко се лъжат", каза още Илия Коев.

Заместник-кметът Коев съобщи, че има много сигнали от граждани за нарушение от страна на общински служители. Те всички се проверяват, и ако са обективни, по тях започва работа, подчерта Коев.

Вижте повече в прякото включване на Светлана Ганчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът откри ремонтирания хидроагрегат 5 на ПАВЕЦ "Белмекен"
Премиерът откри ремонтирания хидроагрегат 5 на ПАВЕЦ "Белмекен"
КС допусна за разглеждане оспорването на избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии
КС допусна за разглеждане оспорването на избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии