Задържаха трима за отглеждане на наркотици в района на столичния квартал "Надежда"

от БНТ
16:10, 22.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
тежка катастрофа гонка полицията тракия пострадала жена
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Днес Софийската градска прокуратура привлече в качеството на обвиняеми по досъдебно производство три лица – Ж. К., на 39 години, И. Б. на 38 години и 35-годишния Ц. С. за извършени престъпления от Наказателния кодекс.

В хода на разследването по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на ж.к. "Надежда" в град София е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.

До 22.09.2021 г. Ж. К., И. Б. и Ц. С. са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

В едното помещение били намерени 16 броя саксии с растения с височина около метър, а във второто помещение – 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи.

Лицата са задържани на място.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.

Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния.

С постановления на Софийската градска прокуратура е наложена мярка за неотклонение "гаранция в пари" по отношение и на тримата обвиняеми.

Предстои назначаване на физико-химична експертиза, разпити на свидетели.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
САЩ купуват 500 милиона дози COVID ваксини за бедни и развиващи се страни
САЩ купуват 500 милиона дози COVID ваксини за бедни и развиващи се страни
Заев: Няма да наричаме българите фашисти, ще отговорим на исканията на Радев
Заев: Няма да наричаме българите фашисти, ще отговорим на исканията на Радев