НОВИНИ

Задържаният за обира на магазин в Елин Пелин остава в ареста

задържаха мъж обрал магазин елин пелин
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 25.09.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебно производство за въоръжен грабеж, извършен в денонощен магазин в град Елин Пелин, Софийска област. С постановление на наблюдаващия прокурор като обвиняем е привлечен Л.Г., на 37 години, от град София, за извършено престъпление от Наказателния кодекс.

На 22 септември, около 23.20 часа Л.Г., е влязъл в магазина. Насочил пистолет срещу служител в търговския обект – мъж на 20 години, и поискал да му даде оборота от деня.

Задържаха мъж, обрал магазин в Елин Пелин

Обвиняемият отнел 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до град София с лек автомобил "Рено клио". Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и незабавно е започнато досъдебно производство. Автомобилът е намерен, иззети са и други веществени доказателства.

В хода на разследването извършителят е задържан на територията на град София. Установено е, че той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Л.Г. е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания "лишаване от свобода".

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчева събота, температурите ще достигнат 27 градуса
Слънчева събота, температурите ще достигнат 27 градуса
Идея за уикенд туризъм: Възстановяват екопътеката до Стобските пирамиди
Идея за уикенд туризъм: Възстановяват екопътеката до Стобските пирамиди